2017. december 26., kedd

Tűzött Párna








Az előző bejegyzésben már írtam nektek erről a mintáról, az elkészült rajzról, és most bemutatom a megtűzött változatát is.
A párna mérete 45 cm x 45 cm
Igen sok apró tűzött részlet van benne, amit
nem is olyan könnyű készíteni,annak ellenére, hogy Cindy Needham sablonjaival könnyen felrajzoltam a mintákat az anyagra.
A rajzoláshoz most is a kivasalható Frixion tollat használtam.

Az első lépések, ahogy egyre több minta kerül a sárga pamutvászon anyagra.

A főmotívumok már az anyagon , készülhet a foltszendvics , majd indul a tűzés.
Most is szép fényes 40-es vastagságú Tridalia cérnával tűztem, azonban ez esetben alsó szálnak is ezt tettem. Meglátásom szerint szebben dolgozik a gépem ha alsószálnak poliészter cérnát használok.

Elkészült a tűzés, természetesen középről haladtam kifele a tűzés során, a párna közepén sok echo azaz visszhang tűzést alkalmaztam hogy minél jobban kiemeljem a tollasmintákat.
Utolsó lépés, a szélek vonalazása , sablonnal fél cm szélességre egymástól frixion tollal berajzoltam a vonalakat , majd készre tűztem a párna elejét.
A párna hátához szintén Cindy sablonjait használtam , a hullámvonalas sablont apró körökkel kombináltam, nagyon mutatós lett az eredmény.

A párna háta
Ez volt az első olyan wholeclot mintám amelyhez főként tűzősablonokat használtam, nagyon jó tapasztalatokat szereztem  a szabad gépi tűzés e válfajában.

Boldog Öltögetést! Happy Quilting!






2 megjegyzés: