2017. július 1., szombat

Rózsaszín Álom

Tűzött párna


Egyszerű tűzésmintákat használtam ehhez a párnához, mint a körök, hullámvonalak.  A  spirál minta mozgalmasságot még a katedrál minta egy kis eleganciát kölcsönöz a párnámnak.
Igazán könnyed és élvezetes munka volt a mintarajz készítése majd a párna tűzése.
Többféle színű 40-es tridália és isacord gépi hímzőcérnát választottam a tűzéshez. Alsószálnak poliészter cérnát használtam.
De lássunk néhány részletet is az alkotás menetéből.



Elkészült a párna eleje.
Egy szép tűzött párna háta része is tűzött , ezt egy egyszerű hullámos  és a hullámos csomók mintával  tűztem.  Ilyen  szép mutatós minta született ezzel  a kombinációval.


                                                                                       
                                                                                         Boldog Öltögetést!
   

5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a hátoldal tűzése!

    VálaszTörlés
  2. Nem ugyanolyannak kell lennie a tűzőcérnának az elő- és a hátoldalon? Nekem azt mondták a tapasztalt foltvarrók, hogy azonosnak kell lennie. Ha a gép jól van beállítva, szerintem sem kell feltétlenül egyformának lennie, az a lényeg hogy a hurkolás pont a két réteg között legyen. Szívesen venném erről a véleményed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Sára!
      Valóban mindig ezt mondták , hogy a 2 szál ugyanaz a cérna legyen. Azonban a tűzést tanító tanárom más vastagságú cérnát használ alulra mint felülre. Ettől felbátorodva kezdtem el én is kísérletezni a cérnákkal. Alulra nem akartam gépi hímzőt használni, ezek nagyon vékony magasfényű erős poliészter cérnák így alsószálnak egyszerű poliészter cérnát használok , amint látod remekül működik. A varrógépem is szereti ezt a kombinációt.

      Törlés
    2. Köszönöm Anna. Kitől tanultál tűzni? Én egyszer Vargáné Orbán Eránál voltam egy napos tanfolyamon Szarvason. Ő nagyon profi, véleményem szerint tanulni csak a legjobbaktól érdemes.

      Törlés
    3. Cindy Needham a tanárom. Fantasztikus foltvarró, a tűzés és a wholecloth készítés egyik legjobb tanára. Nagyon sokat tanultam tőle, és nem csak tűzést. Büszke vagyok arra hogy a diákja lehetek.

      Törlés