2016. augusztus 26., péntek

Csillageső terítő tűzése



Ezt a terítőt a Csillageső című terítő mintám alapján Magdi barátnőm készítette és megkért dobjam fel egy kis tűzéssel.



Szerencsére a tűzésmintát rám bízta.
Először  úgy gondoltam ugyanazt a mintát tűzöm rá amit a kék-sárga színű terítőn  is használtam. Ám menet közben újabb ihletet kaptam ,  a körök helyett egyenes vonalakat tűztem , és a kis négyzetekbe is tollas mintát tűztem.

Néhány részlet fotó a terítőről,



Mikor elkészültem a blokkok tűzésével ,még hátra volt a 4 db nagy háromszög , azon gondolkodtam ide milyen mintát tegyek. Úgy éreztem a terítő közepe nagyon szép  elegáns lett ,és ezt a stílust vinném tovább. Papírt , ceruzát ragadtam , megrajzoltam a háromszöget eredeti méretben , és belerajzoltam az első ötletet ( ami  a képen látható  1.sz minta ) , ez a négyzetekbe tűzött minta változata. Szerintem tetszetős lett, azonban jött az újabb ötlet és elkészült a 2.sz rajz. Teljesen belefeledkeztem a rajzolásba, egyik ötlet jött a másik után., és csak rajzoltam és rajzoltam Végül a 4.sz. rajzot igen elegánsnak találtam és e mellett döntöttem.



A minta tűzéséhez az alsó íves vonalat felrajzoltam az anyagra Frixion tollal,
Ez segédvonalként működött hogy a mintát középre tűzzem.Mivel éppen a tűzés előtt rajzoltam le a motívumot az már a kezemben az izmaimban volt, de a biztonság kedvéért a gép mellé tettem a rajzot hogy lássam tűzés közben .


Ilyen lett a végeredmény.


Mivel a terítő széle csak 5cm széles egy nagyon egyszerű tollas mintát tűztem rá amely végigfut a terítő szélén.
Ezen a rajzon mutatom  be ezt az egyszerű könnyen tűzhető mintát. A terítő szélén Frixion tollal bejelöltem az 5cm széles keret középvonalát, és szabad gépi tűzéssel megtűztem .
Már csak a terítő szegése van hátra , de azt már Magdi barátnőm készíti.


Ha egymás mellé teszem a két tűzött csillageső terítőt, be kell valljam hogy ez a terítő sokkal elegánsabb lett. De azért mindkettőét imádom.
Neked melyik tetszik jobban?



Boldog Öltögetést!
Happy Quilting!



3 megjegyzés:

  1. Gorgeous table topper and stunning free-motion quilting. Total #CreativeGoodness

    QuiltShopGal
    www.quiltshopgal.com

    VálaszTörlés
  2. Gorgeous table topper and stunning free-motion quilting. Total #CreativeGoodness

    QuiltShopGal
    www.quiltshopgal.com

    VálaszTörlés